Upoznavanje.net

Drugi o nama...

Preuzmi RSS

Korist od rada vikendom

ImageMnogim zaposlenima dobro je poznat pojam rada preko vikenda, a većini njih od toga se diže kosa na glavi. Ali, iako vam ne ostavlja dovoljno vremena za odmor i druženje, povremeni rad vikendom može vam dugoročno koristiti.

Američki stručnjaci ističu da zbog manjeg pritiska, vikendom imate više mogućnosti za kreativnost i inovativnost, čime dodatno obogaćujete posao koji obavljate.Na primer, u firmi pod pritiskom radnog okruženja većinu posla obavljate gotovo rutinski, a ovako možete dobro razmisliti na koji ćete način obaviti posao - nema e-mail poruka, zvonjave telefona niti sastanaka.

Rad vikendom posebno može biti od koristi mladim zaposlenima, koji na ovaj način mogu pokazati koliko su ambiciozni. Osim toga, dok se još ne priviknu na dinamično okruženje, mladi zaposleni mogu preko vikenda izrađivati radni plan za sledeću nedelju.

Želite li ipak da imate vremena za privatnost, ne smete raditi svakog vikenda, a pogotovo ne oba dana u vikendu. Stoga je poslovne obaveze preko vikenda potrebno isplanirati, sami zadati rokove i pokušati rešiti sve obaveze u jednom danu. Ukoliko ne znate kako da u tome uspete, razgovarajte sa saradnicima ili prijateljima, koji znaju kako rad vikendom iskoristiti za poslovni razvoj.

 
< Prethodno   Sledeće >
Powered by AdriaHost